Gratis video clips

TikTok influencer worden? Zo doe je dat

Tiktokker en influencer zijn beroepen die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. En er zijn dan ook steeds meer kinderen die dit later willen worden. Maar hoe wordt je nou een influencer? Het klinkt als een gemakkelijke baan waarbij je alleen maar filmpjes hoeft op te nemen. Maar toch is het nog redelijk complex om een (bekende) tiktokker te worden. In deze blog lees je welke eerste stappen je kan nemen! 

Begin gewoon 

Veel mensen beginnen er nooit aan, want zij denken dat het hun toch niet gaat lukken. Maar soms kan het je verbazen hoeveel doorzettingsvermogen kan doen. Daarnaast zijn mensen vaak niet bewust van hoe laagdrempelig het kan zijn om te beginnen op social media. Vooral TikTok is erg laagdrempelig, het is heel toegankelijk. Om een TikTok te maken heb je vaak niet meer nodig dan een telefoon. Als je begint moet je niet meteen duizenden volgers en likes verwachten. Het kan een aantal jaar duren voordat je influencer bent. 

Brede doelgroep

De meeste gebruikers van TikTok hebben een jonge leeftijd. Wees dus bewust dat je content maakt of gaat maken wat relevant is voor hen. Als de TikTok iemand aanspreekt is de kans een stuk groter dat je een like of volger erbij krijgt. Het algoritme van TikTok is erg ver doorontwikkeld waardoor content terechtkomt bij de personen waarvan TikTok denkt dat het relevant is. Hierdoor krijgt iedereen TikToks te zien die binnen hun interesses liggen. De kans is dan ook relatief klein dat jij precies dezelfde TikToks krijgt te zien als iemand anders. 

Trends 

Ga met trends mee. Als een trend of populair muziekje jou ook aanspreekt is het verstandig om hier in mee te gaan. Er zijn veel mensen die trends opzoeken en dan is het natuurlijk super als jouw TikTok hier ook tussen staat. Op deze manier zal je ook meer TikTok likes krijgen. Wat natuurlijk super tof is! 

Kortom, ga er gewoon voor! En kijk daarnaast wat mensen aanspreekt, dan kan je jouw content hier op aanpassen. Ook is het leuk en goed om te kijken naar welke huidige trends er zijn en hier in mee te gaan als het iets is wat jij ook leuk vindt! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *